Nadomještanje više zuba

Rješenja za nadomještanje više zuba

U slučaju gubitka više zuba mogućnosti za njihovo nadomještanje obuhvaćaju protetska mobilna i fiksna rješenja te ona implantološka, s jednim ili više implantata.

Nadomještanje zuba implantatima

Ovisno o svakom pojedinom slučaju zubna implantologija omogućava različita rješenja za situacije u kojima pacijentu nedostaje veći broj zuba. Moguća je, primjerice, ugradnja više implantata na koje se onda postavljaju keramičke krunice ili pak manjeg broja implantata na koje se postavlja most. U slučaju potonje varijante katkad je potrebno provesti pripremne zahvate na gingivama ili čeljusnoj kosti.

U oba slučaja zahvat ne utječe na okolne zdrave zube, a samo rješenje s implantatima povoljno je za zdravlje koštanoga te mekog tkiva. Kao i kod svakog implantološkog zahvata, redovite kontrole i održavanje higijene ključni su za njegov uspjeh i dugotrajnost.


Klasični protetski zahvati

Kada pacijentu nedostaje više zuba tradicionalne protetske metode koje se mogu koristiti za njihovu nadoknadu uključuju fiksne i mobilne proteze. U prvom je slučaju riječ o mostovima koje se postavlja na za to pripremljene okolne zube, dok se u drugom slučaju parcijalna proteza osigurava kopčama i moguće ju je ukloniti.

U oba slučaju stabilnost proteze manja je nego kod implantata, dok je utjecaj na okolne zube i tkiva znatan.


Obratite se Riviera Dentu kako biste izabrali najprikladnije rješenje za nadoknadu zuba. Javite nam se i dogovorite termin pregleda, rado ćemo vas savjetovati i predložiti vam mogući tijek zahvata.

Zatraži neobvezujuću ponudu