Proteza na lokatore

Proteze na lokatore namijenjene su slučajevima bezubih čeljusti. Riječ je o polufiksnom protetskom radu koji omogućnost samostalnog skidanja i čišćenja.

Proteza je izrađena od akrilata i maksimalno je reducirana, odnsno gracilinija je. Na primjer, kod gornje čeljusti proteza nema nepce kao što je slučaj kod klasične totalne proteze. Osim toga ovaj tip proteze stabilniji je od klasičnih proteza, posebno u slučaju donje čeljusti gdje su klasične proteze izrazito rijetko stabilne.

Ovo je rješenje i financijski prihvatljivo i zahtjeva 2-4 implantata po čeljusti, odnosno u gornjoj čeljusti minimalno 4 implantata, dok su u donjoj dovoljna 2, iako je zbog bolje stabilnosti same proteze idealno koristiti 4.

Faze izrade:

  •  ugrađuju se implantati (gornja čeljust čeljust minimalno 4, donja 2-4)
  • 3 mjeseca osteointegracije
  • otvaranje implantata,stavljanje gingiva formera koji oblikuju gingivu za kasniju suprastrukturu, odnosno u ovom slučaju lokator
  • uzimanje otiska te izrada proteze u laboratoriju
  • postavljanje lokatora, koji se sastoje od dva djela: dio koji se ugrađuje na implantat i dio koji se ugrađuje u protezu - veza između ta dva dijela funkcionira na principu drukera
Zašto odabrati Riviera Dent?

icona esperienza

Iskustvo

Naš tim posjeduje preko 25 godina iskustva u dentalnoj medicini

icona garanzia

Garancija

Dajemo garanciju na sve dentalne tretmane uz uvjet redovnih kontrola

icona qualita

Kvaliteta

Koristimo isključivo najkvalitetnije materijale

icona convenienza

Pristupačnost

Pristupačne cijene svih dentalnih tretmana

Zatraži neobvezujuću ponudu