Ortodontska terapija i higijena

Potporni aparat zuba, kojeg tvore kost, gingiva, ligament i cement nazivamo parodontom. Najčešće bolesti parodonta su gingivitis, odnosno upala zubnoga mesa te parodontitis ili upala parodontnog tkiva.

Bolesti parodonta, ukoliko se redovito provode liječničke kontrole, nisu kontraindikacija za ortodontsku terapiju.

Važnost oralne higijene tijekom ortodontske terapije

Održavanje oralne higijene važno je uvijek, no tijekom ortodontske terapije potrebno joj je posvetiti dodatnu pažnju. Naime, bravice i ostali elementi koji tvore fiksne aparate otežavaju pristup zubnim plohama što može dovesti do nakupljanja plaka. Stoga je u slučaju terapije s fiksnim ortodontskim napravama postupak čišćenja zuba nešto drukčija. Četkicom je potrebno očistiti sva područja oko bravica i ispod žica, i to četkanjem pod različitim kutevima i u različitim smjerovima, jer će se jedino na taj način postići efikasno čišćenje svih zubnih ploha.
Kako bi se olakšalo održavanje oralne higijene tijekom terapije fiksnim aparatom, osmišljene su posebne četkice čije dimenzije i oblik olakšavaju prodiranje ispod žica i oko bravica. Korisne su i interdentalne četkice, koje u ovom slučaju jedine osiguravaju kvalitetno čišćenje područja između zuba.

Zašto odabrati Riviera Dent?

icona esperienza

Iskustvo

Naš tim posjeduje preko 25 godina iskustva u dentalnoj medicini

icona garanzia

Garancija

Dajemo garanciju na sve dentalne tretmane uz uvjet redovnih kontrola

icona qualita

Kvaliteta

Koristimo isključivo najkvalitetnije materijale

icona convenienza

Pristupačnost

Pristupačne cijene svih dentalnih tretmana

Zatraži neobvezujuću ponudu