Fiksni ortodontski aparati

Fiksne ortodontske naprave (poznate kao aparati) koriste se za ispravljanje nepravilnosti u položaju zuba i za ispravljanje zagriza, to jest odnosa između čeljusti. Ova vrsta aparata sastoji se od bravica koje se postavljaju na zube te se potom povezuju lukom (žicom). Blage ortodontske sile potom pomiču zube u položaj idealnog zubnog luka. Fiksne se naprave mogu postaviti s vanjske ili unutarnje strane zuba, a ostaju u ustima za vrijeme cijelog trajanja terapije.

Vrste bravica i tehnike fiksne ortodoncije

Uobičajeni fiksni aparat tvore metalne bravice unutar kojih se luk pričvršćuje ligaturama koje mogu biti žičane ili gumene. Zahvaljujući brojnim inovacijama u ovog grani dentalne medicine znatno je poboljšana estetika, skraćeno je vrijeme terapije te je smanjen osjećaj boli. Inovativne samoligirajuće bravice, koji zatvaraju luk bez korištenja dodatnih elemenata, pomažu u smanjivanju trenja i jačine sile, čime su smanjene bol i eventualni problemi zubnog mesa. Također, ove bravice se lakše postavljaju i omogućavaju kraću terapiju koja je za pacijenta gotovo bezbolna.
Estetski prihvatljive svakako su bijele ili prozirne bravice, a posebno one keramičke ili cirkonske, koje ne mijenjaju boju tijekom perioda terapije.


Tijek i trajanje terapije

Vrijeme trajanje terapije vrlo je individualno jer ovisi o problemu svakog pojedinog pacijenta te o izabranom rješenju. Ipak, standardno vrijeme terapije je 18 mjeseci, uz moguća odstupanja od 3 do 6 mjeseci. S obzirom da su redovite kontrole ključne za uspješnost terapije ortodont će svakom pacijentu preporučiti idealni razmak između pregleda, a najčešće se kontrole obavljaju svakih 6 do 10 tjedana.

Zašto odabrati Riviera Dent?

icona esperienza

Iskustvo

Naš tim posjeduje preko 25 godina iskustva u dentalnoj medicini

icona garanzia

Garancija

Dajemo garanciju na sve dentalne tretmane uz uvjet redovnih kontrola

icona qualita

Kvaliteta

Koristimo isključivo najkvalitetnije materijale

icona convenienza

Pristupačnost

Pristupačne cijene svih dentalnih tretmana

Zatraži neobvezujuću ponudu