Implantologija All-on-4 i All-on-6

Metoda All-on-4 i All-on-6: kada i kako se primjenjuje

Implantologija je idealno rješenje za sve slučajeve u kojima je potrebno nadomjestiti jedan ili više zuba, pa tako i u slučaju potpunog gubitka zuba. Naime, brojni nedostaci klasičnih mobilnih zubnih proteza potaknuli su osmišljavanje novih rješenja, pa tako sve veći broj pacijenata bira neku od mogućih alternativa. Među njima se profilirala i mogućnost nadomještanja svih zuba gornje ili donje čeljusti koristeći manji broj implantata, koji su, zahvaljujući strateškom pozicioniranju i posebno planiranom ugradnjom, dovoljni za pridržavanje proteze. Riječ je o takozvanim metodama All-on-4 i All-on-6. Razlika između ove dvije metode je u broju implantata, a izbor ovisi o stanju i količini koštanoga tkiva.


Koje su značajke proteza na četiri ili šest implantata?

Mobilna proteza klasični je nadomjestak u slučaju gubitka svih zubi jedne ili obje čeljusti. Međutim, ona je često uzrok brojnih poteškoća, a često uzrokuje i ozbiljne problema na tkivima usne šupljine, pa se pojedini pacijenti nikad ne naviknu na protezu.
U tim je slučajevima rješenje s četiri, ili po potrebi više implantata, idealno. Metoda naime predviđa ugradnju implantata na položaj gdje će oni najbolje pridonijeti stabilnosti proteze koja se na njih postavlja, a uzimajući u obzir i volumen kosti pojedinog dijela čeljusti. Osim toga, zahvaljujući zakošenom pozicioniranju, mali broj implantata dovoljan je za osiguravanje stabilnosti i čvrstoće, time onemogućavaju pomicanje ili oštećivanje proteze.


Tijek zahvata

Nakon ozbiljne i individualne dijagnostike koja uključuje sve kriterije po kojima se determinira izvedivost, težina i trajanje zahvata, doktor će moći procijeniti je li All-on-4 najbolje rješenje ili je za pojedini slučaj primjereniji veći broj implantata, odnosno All-on-6 metoda. Doktor će također procijeniti jesu li potrebni pripremni zahvati koji prethode ugradnju implantata. Nakon ugradnje započinje faza izlječenja i osteointegracije tijekom koje se stvara idealna veza između kosti i implantata, a koja traje između tri i šest mjeseci.

Tijekom te faze pacijent ne mora nužno biti bez zuba, naime danas je moguće postaviti privremenu protezu koju će nakon osteointegracije zamijeniti trajna fiksna proteza. Riječ je o metodi koja kombinira što manji broj implantata i privremenu protezu kako bi se odmah nakon zahvata osigurali estetika i funkcionalnost, a koja je i cjenovno pristupačna i primjerena različitim potrebama.

Dogovorite termin u našoj klinici i započnite odmah s dijagnostikom kako biste saznali je li metoda All-on-4 ili All-on-6 primjerena vašim tegobama i potrebama.

Zašto odabrati Riviera Dent?

icona esperienza

Iskustvo

Naš tim posjeduje preko 25 godina iskustva u dentalnoj medicini

icona garanzia

Garancija

Dajemo garanciju na sve dentalne tretmane uz uvjet redovnih kontrola

icona qualita

Kvaliteta

Koristimo isključivo najkvalitetnije materijale

icona convenienza

Pristupačnost

Pristupačne cijene svih dentalnih tretmana

Zatraži neobvezujuću ponudu