Cirkon keramičke krunice

Krunice izrađene od cirkon keramike vrhunsko su stomatološko rješenje koje osigurava dugotrajnost i čvrstoću, zbog čega su odlična alternativa keramičkim krunicama nasuprot kojih imaju i neusporedive estetske prednosti.

Cirkon keramičke krunice, za razlike od onih keramičkih, nemaju metalnu bazu što im daje transparentnost koja osigurava prirodan izgled, pa je tako često vrlo teško primijetiti razliku između krunica i prirodnih zuba. Osim toga, kod ovog rješenja izostaje preobojenost  gingive oko vrata krunice.

Cirkon keramika izrazito je biokompatibilni materijal, koji zbog svoje bioinertnosti ne izaziva alergije. Također, slabo je termički provodljiv što smanjuje rizik od iritacije zubnog živca.

Zbog svojih estetskih katakteristika cirkon keramičke krunice idealne su za izradu prednjih zuba, međutim, kako je ovaj materijal, koji je poznat i kao "bijeli čelik", dovoljno čvrst, krunice odlično podnose žvačne sile koje nastaju u bočnim regijama usta.

Krunice od cirkon keramike postavljaju se vrlo slično kao i one metal keramičke, osim što preparacija zuba zahtjeva takozvano brušenje na stepenicu.

Zašto odabrati Riviera Dent?

icona esperienza

Iskustvo

Naš tim posjeduje preko 25 godina iskustva u dentalnoj medicini

icona garanzia

Garancija

Dajemo garanciju na sve dentalne tretmane uz uvjet redovnih kontrola

icona qualita

Kvaliteta

Koristimo isključivo najkvalitetnije materijale

icona convenienza

Pristupačnost

Pristupačne cijene svih dentalnih tretmana

Zatraži neobvezujuću ponudu