Rješenja za nadomještanje svih zuba

Nadomještanje svih zuba

U slučaju potpunog gubitka zuba jedne ili obje čeljusti moguća se rješenja svode na fiksnu protezu na implantatima ili mobilnu protezu.

Potpune mobilne proteze

Riječ je o protezama koje nadoknađuju gubitak svih zuba. Osim što dijelom vraćaju funkcionalnost pri hranjenju i estetiku, ove proteze ne pomažu kod očuvanja zdravlja mekih i tvrdih tkiva usne šupljine. Naprotiv, često uzrokuju upale zubnoga mesa i neki se pacijenti na njih nikada potpuno ne naviknu.

Potpune fiksne proteze – All-on-4 ili All-on-6

Fiksne proteze na implantatima znatno su pogodnije kako na osobnoj razini pacijenta tako i u medicinskom smislu. U modernoj implantologiji one se postavljanju ugradnjom manjeg broja implantata, obično četiri ili šest, koji su smješteni tako da osiguraju što veću stabilnost proteze.    

Ovo rješenje zahtjeva kvalitetnu dijagnostiku jer mu često prethode nadogradnja kosti ili vađenje preostalih zuba.

Ipak, u slučaju kada su u ustima još uvijek prisutni zdravi zubi, oni mogu poslužiti kao nosači za privremeni most koji se koristi u razdoblju od ugradnje implantata do postavljanja trajne proteze. U protivnom, u tom je razdoblju moguće koristiti mobilnu protezu.


U klinici Riviera Dent možemo provesti sve dijagnostičke zahvate koji su potrebni za procjenu mogućnosti ugradnje potpune fiksne proteze. Kontaktirajte nas i dogovorite pregled!

Zatraži neobvezujuću ponudu