Nadomještanje jednog zuba

Mogućnosti nadomještanja jednog zuba

U slučaju gubitka jednog zuba u dentalnoj se medicini obično preporučaju dvije varijante nadomještanja: parcijalna proteza (fiksni most) i krunica na implantatu.

Most - fiksna parcijalna proteza

Fiksni most sastoji se od krunice koja popunjava prostor zuba koji nedostaje i koja se učvršćuje na dva susjedna zuba pomoću dvije dodatne krunice. Kako bi se omogućilo učvršćivanje mosta zube koji će služiti kao nosači potrebno je izbrusiti, što dugoročno može ugroziti njihovo zdravlje, a time i sam protetski nadomjestak. Ponekad je prije samoga zahvata potrebno izvaditi zubni živac zuba nosača.

Ova metoda, osim što nadoknađuje estetske i funkcionalne značajke zuba ne utječe na zadržavanje koštanoga tkiva i ne sprječava povlačenje desni.

Zubni implantat

Ugradnja zubnog implantata nema negativni utjecaja na okolne zube, dok djeluje pozitivno na zadržavanje koštanoga tkiva i desni. Nakon ugradnje implantata i zalječenja, na njega se ugrađuje krunica koja je izrađena kako bi savršeno imitirala oblik i površinu prirodnoga zuba.

Zubni implantat trajno je rješenje, naravno ukoliko pacijent održava redovitu higijenu i redovito odlazi doktoru dentalne medicine na kontrolu. Zbog toga ovu metodu smatramo najboljom, jer osim što nadoknađuje izgubljeni zub čuva zdravlje cijele usne šupljine.


Nedostaje van jedan zub? Obratite nam se i dogovorite pregled kako bismo vam mogli savjetovati metodu nadoknade koja vam najbolje odgovara!

Zatraži neobvezujuću ponudu