Najefikasnije metode za izbjeljivanje zuba

Boja zuba jedna je od prvih karakteristika koju primjećujemo kod ljudi. Naime, bijela, odnosno svijetla boja zuba indikator je lijepih zuba, dok promjene u njihovoj boji, osim što su neestetske,  često upućuju na lošu higijenu ili pojedine zubne bolesti.

Međutim, sačuvati prirodnu bjelinu zuba, koja sama po sebi može ovisiti o genetici, često je teško s obzirom da različite namirnice koje svakodnevno unosimo mogu uzrokovati tamnjenje zuba. Tako će s vremenom kava, čaj, pušenje i druge tvari ostaviti svoj trag na našim zubima.

Zahvaljujući razvoju metoda koje se koriste u dentalnoj medicini danas postoji više načina za rješavanje ovog problema, koji ipak u većini slučajeva nije posljedica ozbiljnih bolesti. U modernoj dentalnoj medicini najčešće se koriste metode koje se temelje na hidrogen peroksidu, koji u kombinaciji s laserom omogućava postizanje vrhunskih rezultata u vrlo kratkom vremenu. Valja napomenuti kako je prije izbjeljivanja potrebno provesti podrobno čišćenje zuba čime se uklanjaju eventualne naslage koje se s vremenom nakupljaju na zubima.


Hidrogen peroksid

Najkorištenija metoda za izbjeljivanje zuba koristi gel kojeg se nanosi na zube, a koji zahvaljujući svojom kompozicijom bogatom kisikom pospješuje izbjeljivanje zuba. Međutim, s obzirom da peroksid, osnovna komponenta gela, može uzrokovati oštećenja, vrlo je važno proceduru provesti kod doktora dentalne medicine, koji će znati dozirati gel i odrediti vrijeme trajanja tretmana. Također, doktor će zaštiti okolna tkiva kako ne bi došlo do oštećenja sluznice.

Kako bi se postigli željeni rezultati uobičajeno je tretman ponoviti dva do tri puta, a jedina je nuspojava lagana osjetljivost.


Izbjeljivanje laserom

U tretmanima izbjeljivanja zuba moguće je koristiti i laser, koji, pospješujući efekt gela ubrzava tretman. Tako se laserom ili led svjetiljkama znatno ubrzava vrijeme svake pojedine faze te u konačnici i cijelog tretmana.

Obratite se Rivieradentu i organizirajte tretman izbjeljivanja zuba, iznenadit će vas prekrasan osmijeh i osjetno svjetliji zubi.Zatraži neobvezujuću ponudu