Search
Close this search box.

Digitalne ortopan snimke

Precizno dijagnosticiranje ključno je kod liječenja bolesti zuba, a pri tom se redovito koriste rendgenske snimke usne šupljine. Naime, samo na taj način liječnik dentalne medicine može dobiti uvid u stanje ne samo zuba već i kosti te eventualnih upalnih procesa, što olakšava dijagnosticiranje i ubrzava liječenje. Danas se sve češće koriste digitalne 2D i 3D snimke koje daju uvid ne samo u stanje zuba već i ono okolnog mekog tkiva, odnosno, ortopan ili ortopantomogram, što podrazumijeva snimak obje čeljusti, viličnoga zgloba i sinusa.

Zahvaljujući digitalnim metodama moguće je izraditi potpune snimke čeljusti za svega nekoliko minuta, a snimke su znatno kvalitetnije od klasičnog rendgena. Ova vrsta rendgenskih snimaka posebno je korisna pri planiranju implantoloških i kirurških zahvata.

Kako se provodi snimanje?

Uređaji kojima se provodi ortopan snimanje kruže oko glave pacijenta emitirajući snop rendgenskih zraka. Samo snimanje traje najviše tridesetak sekundi i snimak je odmah dostupan u digitalnom obliku na računalu. Količina zračenja kojoj je pacijent izložen tijekom snimanja minimalna je i ne predstavlja nikakvu opasnost za zdravlje.

U Riviera Dentu pacijentima nudimo digitalno ortopan snimanje Planmeca uređajem kako za potrebe dijagnostike tako i u sklopu planiranja implantoloških zahvata.

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Riviera